Известие

Collapse
No announcement yet.

Хидравлика-маневреност!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хидравлика-маневреност!

Здравейте колеги .Iмам едно питане към колегите със 146 1.9JTD а и не само-значи незнам дали си внушавам,но имам чувството,че въртенето на волана не е до крайно дясно и крайно ляво положение(или по точно въртенето на гумите).Тази тъмна мисъл ме обсеби след като исках да направя обратен завой но хода на волана свърши та трябваше с 2 маневри да го направя,което ме озадачи?!Хидравликата ми е ок(върти се с 2 пръста),без никакви ядове отива в крайно дясно и ляво,но все едно е по къса кормилната рейка -незнам може и да си внушавам,затова и питам тук колегите с същия автомобил как е при тях.Благодаря предварително за отговорите
    155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4
    Powered by ...
    sigpic

da ti kaja i na men mi napravi vpe4atlenie imam 145 1.4 boxer i zavivaneto v kraino lqvo i kraino dqsno mi se struva nedostata4no... nz moje da si e osobennost ana alfetata
    Lexus Is200
    Honda CBR 600 F4i

Comment

Ами преди карах 145ца и нямах проблеми с това?Незнам кво става?!
      П.С-Колега J_I_V_K_O пиши на кирилица,че латиницата не се харесва тук
      Powered by ...
      sigpic

Comment

опс съжелявам... незнам при мен не е проблем преди тожа съм карал само "французи" и като 4ели завиваха повечко иначе хидравликата е много мека
        Lexus Is200
        Honda CBR 600 F4i

Comment

Найстина е мека,но доколко е маневрена ?
          Powered by ...
          sigpic

Comment

Май си е нормално. И мойта е същата. Обратните завои са задачка с повишена трудност
            166, 2.4 JTD'00

Comment

Да ве много е шибано това. Едно излизане като са ме запушили ми коства 2-3 маневри. И обратните завои са си спек. Ама ко да прайш.
              Alfa Romeo 145 1,9JTD '00

Comment

И при

И на мен ми се струва че е доста неманеврена колата.Колкото до обратните завои ръчната помага много .
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Re: И при

Първоначално публикувано от rtfm
                  И на мен ми се струва че е доста неманеврена колата.Колкото до обратните завои ръчната помага много .
                  Пак си ги обичаме квито и да са А това с ръчната
                  Powered by ...
                  sigpic

Comment

както беше казал един от нашите видни съфорумници когато споделих моите първи впечатления за маневреността на колата: 'това е един от най-неманеврените автомобили' И си е така. Няма значение ТД, ЖТД, ТС или боксер, все си е маневрен като тир с ремарке

Аз усещам най-силно този недостатък, когато трябва бързо да се изнеса при обратен завой на кръстовище. Помня как ме гледаха веднъж едни пешеходци, когато застъпах леко бордюра пред тях

Друга 'приятна' изненада на 146-ците е презавиването, ма кво да се прави
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

моята даже на дясно завива с четвърт оборот повече
                      Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

Маневреност ?

Алфите са така, слабо маневрени! По-добре една маневра повече, отколкото смяна на карета и то с по-калпави! От личен опит го знам,така че не плачете-болката не е голяма

моята даже на дясно завива с четвърт оборот повече
                        А за твоята се налага да отидеш да ти регулират преден мост и задължително да се развие и извади волана от шлиците,специалиста да ти намери средното положение на рейката и там да фиксира волана и после стенда да оправи настройките на предницата
                        Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Re: Маневреност ?

Първоначално публикувано от JORDI
                          Алфите са така, слабо маневрени! По-добре една маневра повече, отколкото смяна на карета и то с по-калпави! От личен опит го знам,така че не плачете-болката не е голяма ...
                          Проблемът е там, че не е само една маневрата, но поне това за каретата е успокоение по лични наблюдения 146-цата е около 2 пъти по-неманеврена от деу ланос, дето е лоу-бъджет клозет, но...
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Re: Маневреност ?

Първоначално публикувано от trustworthy
                            Първоначално публикувано от JORDI
                            Алфите са така, слабо маневрени! По-добре една маневра повече, отколкото смяна на карета и то с по-калпави! От личен опит го знам,така че не плачете-болката не е голяма ...
                            Проблемът е там, че не е само една маневрата, но поне това за каретата е успокоение по лични наблюдения 146-цата е около 2 пъти по-неманеврена от деу ланос, дето е лоу-бъджет клозет, но...

сега разбрах що си нещастен..... караш дизел и ланос.....

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

оо зна4и наистина са като валяци проблема е при вси4ки но както каза един колега по-горе нека да е така за да не се сменят често карета... а и нали имаме хидравлика
                              Lexus Is200
                              Honda CBR 600 F4i

Comment

Working...
                              X